Arg

Var nyss på skatteetaten. Och jag måste skatta 51 % resten av året. Känns jävligt piss. Blev ju äntligen så glad att jag nu fått heltidsjobb och tjänar bra och kanske kan unna mig vissa saker efter 2 månader av hård sparing. Men nej då, kommer betala över hälften av min lön till den jävla staten och vad får jag då över? Jo..så det räcker till hyra och mat. FINT.

Men egentligen är det mitt fel. Uppgav ju i början av detta år hur mkt jag skulle tjäna för hela 2008, och då bodde jag med frida och då skulle vi fara hem i maj. Men nu är jag tillbaka och när jag börja räkna på alla tal visade det sig att jag tjänade långt över det jag uppgav i januari i år, plus att jag nu kommer tjäna en del på Brilleland. Så om jag inte betalar 51 %i skatt kommer jag få en sjukt hög restskatt i 2009. Så lika bra att ta skiten.

Men blev på sjukt dåligt humör nu, och snart ska jag till Brilleland och jobba.

Nytt jobb

Blir ett kort inlägg idag. Är smått stressad. Från att gå till att inte jobba alls till att knappt ha ngn tid över är ovant. Men bra!

Så. Första dagen var i tisdag. Var väldigt nervös men allt släppte ganska fort. Är ett härligt gäng jag jobbar med. De flesta unga som är roliga. Själva jobbet är sjukt spännande, men VÄLDIGT mkt att lära. Om progressiva glas, styrk plus o minus, diameter, maskiner som mäter tryck och avstånd och bla bla bla... Så lär mig inte allt detta under en vecka. Tar nog sin tid men jag läser på lite hemma för att det ska gå fortare.

Skönt att träffa Mads ibland när man springer runt på centret för att gör ngt. Han följde med mig när jag skulle leverera post igår, min egna lilla livakt. Sen var han inne i butiken i tisdags för att hämta min nyckel. Sen när han hade gått sa alla "shit! Är han din pojkvän?! Värsta securitasvakten ju!" Haha, det var lite kul. SeN sa de att om ngt hände skulle de ringa på securitas och säga att Mads måste komma :P

Men...kommer nog trivas väldigt bra på jobbet :) Så länge jag kommer in i allt och kan hjälpa kunderna utan att behöva fråga andra om hjälp. Men det blir en liten utmaning :)

Take care

ps: nu ska jag till skatteverket och KLAGA över att jag ska betala 51 % i skatt!!! NO WAY!

Here I come

Helgen har varit bra. I lördags var jag och Ida på strömmen centret för att kolla jobbskor åt mig. Hade lite svårt att bestämma mig och vet inte riktigt vad jag ska ha för skor som passar till finbyxor så jag avvaktar och tar mina loafers så länge :) Vi fick även se Karpe Diem uppträda, en norskt känt rapband, de var ganska bra! Mads jobbade då så såg han stå där framför scenen och hålla koll på läget :P

Sen åkte jag hem, slängde i mig mat och bytte om för att jobba lördag kväll på Maxi. Mkt folk! Shit! Gick ju knappt att gå därinne så som folk trängdes o hade sig. Men det gick bra, fast runt kl 19 när jag är på toaletten blir allt kolsvart...åh nej tänker jag. Strömavbrott. Och sen när jag går ut i butiken är allt svart! Haha! Och det var ju väldigt många kunder i butiken fortfarande. Kul att se alla förvirrade kunder titta runt och försöka hitta ut till kassan :P Marianne kommer (lilla chefen) och hon får ringa på securitas som kommer som ett skott, men de ringer massa samtal men får inte fram vad som är fel. Sen får jag i uppgift att kolla alla säkringar. Så springer runt och kollar allt, men allt verkar bra, så det vi visste då var att det inte var ett internt fel utan ett större strömavbrott för tydligen var gatulamporna ute på gatan och ganska långt bort släckta. Under tiden får jag och Aud stå vakt så att inga kunder får komma in i butiken. Sen kommer Marianne och har äntligen fått tag på ngn som säger att delar av hela Lörenskog har strömavbrott och att de jobbar på det. Kul avbrott i jobbet iaf med lite strömavbrott :) Efter ca en timme kommer strömmen tillbaka och allt blir som vanligt, bara en ngn tom Maxi butik :PSlutar kl 21 och kommer hem och Mads har lagat tacos till middag. Mums!

Söndag blev en liten städdag, behövdes! Sen går vi på en prommis och stöter på Håkon och flickvän. Haha, blev lite "akward" typ "jaha, vad ska vi säga nu". Men va ett tag sen jag såg honom så det var ju kul :) Kvällen blev burger king och sen bio. Fritt Vilt 2, norsk skräck. Riktigt bra! Sedan blev det en liten promenad runt i Oslo för att sedan ta tåget hem :)

Idag är sista dagen av frihet, men är sjulkt sugen på att börja jobba nu! Men är ganska nervös inför imorgon, första dagen är ju alltid värst med allt nytt folk och allt nytt man ska lära. Men känner mig laddad! :D

Nu ska jag ta mig en joggingrunda och sen hoppas jag att snickaren ringer så vi kan få dörren HELT fixad.

Take care

Sambolivet

En stor förändring med sambolivet är att den man bor med blir som en i familjen. Som mamma och pappa som man kan bete sig nästan hur som helst mot. De är ju familjen liksom. Mot vännerna blir man ju inte skitsur på och börjar slåss med. Eller inte jag iaf. Så nu när Mads och jag har blivit sambos är vi inte så diskreta utan vill vi säga nåt så säger vi det. Punkt slut.  Och idag har varit en sån där bråka-om-små-sakerdag.

Det började med att jag skulle upp ganska tidigt för att åka till skatteverket, Mads ville med sa han igår men han kom fan inte upp ur sängen imorse(och så tidigt var det inte, runt halv 10). Tjata på han ett tag men till slut gjorde jag mig iordning och sa. Nu drar jag! Då vaknar han till och flyger upp..suck. Men sen åkte vi iväg och allt var bra.

Nästa stopp blir Elgiganten, där Mads blir sur på mig för att han tycker jag är så tjatig när jag ber han parkera "där det var lite trångt". Jag ser det såhär: För att man ska kunna klara en situation där man måste parkera där det är mkt bilar och trångt måste man utsätta sig för det ibland. Men Mads tar alltid det lättaste som ligger 100 mil bort. Så jag försöker att få han parkera lite närmare där det kanske är lite trångare men då lär han sig iaf, om inte annat blir man ju bättre på att parkera ju fler ggr man gör det. Där blev det bråk igen.

Åker sen till Strömmen storsenter för att titta på skor. Provar massa och behöver en åsikt. Vet ju att killar inte har så mkt åsikter om tjejers klädsel och allt det men ngnting har man väl o säga? Men nej då, så då blir jag sur och tycker att han kan iaf säga om de var fula eller fina. Men det är för mkt begärt. Då blir jag sur och frågar varför han ens ville med.

Väl hemma blir det bråk om alla Mads kläder som ligger överallt. Jag är väl mer städ människa och vill ha det hyfsat städat men Mads är ju precis tvärtom. Och jag tycker jag ber han snällt om han kan hänga in några av kläderna (som är en ganska rejäl hög vid detta laget) som ligger på en stol i sovrummet. Till svar får jag ett nej och då blir jag piss-off. Inte så mkt för kläderna utan mer för hans attityd just då (han vill inte göra det bara för att jag ber om det). Så då tar jag hela hans hög med kläder och slänger dom i hallen. haha. Då får jag en rekation! Då blir han asförbannad men tillslut är båda ganska nöjda. Halva högen la han in i garderoben, så nu kompromissa vi iaf.

Som ni märker är det ju ganska småsaker som egentligen är ganska löjliga när man ser tillbaka det. Men ändå blir man så irriterad just då i situationen. Sen är jag en sån människa som är van att ha saker på mitt sätt men nu när man delar livet med en annan får man ju tänka om lite. Ngt jag jobbar på som jag ändå tycker går bättre :)

Sen är jag och Mads väldigt olika när vi är sura. Mads är mer lugn och bara går iväg utan att ta konflikten. Jag vill gärna diskutera och skriker och slänger saker runt mig om det är det som behövs. En sak gemensamt är att vi inte är lång-sinta alls. Vi är max arga på varann i en timme. Sen blir vi sams igen.

Så idag har varit en bråk-dag men innan Mads åkte till jobbet var vi vänner iaf. Säkert ingen intressant blogg men nu fick jag reflektera av mig lite :P

Take care

Look on the future, never the past

Jobbat på Maxi idag, haha komiskt. Fick direkt börja vid kylen med all mjölk med Bengan. Haha, kändes som att jag aldrig varit borta från maxi. Tänkte liksom, jaha...nu när jag slutar ska jag hem till hybeln och till Frida...så tokigt :P Men har ingen större motivation för det jobbet så längtar tills jag börjar på Brilleland, vilket är om 4 dagar! Blev iaf lite dumt att jag i måndags skrev på nytt kontrakt på maxi, för att sedan 3 dagar senare sluta, men men. Kommer fortfarande vara anställd men tror inte det blir så mkt jobb där när jag nu har 100 % på Brilleland.

Vad annars? Ytterörren är uppe men inte karmen, så på sidorna ser man rätt in i lägenhet, och det är ett stort hål över dörren som man kan hoppa in igen. Tryggt. NOT. Är så jäkla irriterad på att det har gått en vecka utan att hitta en snickare. Och de som ska fixa detta är ju inte direkt stressade med att fixa det. Har blivit massa strul! Samtal hit o dit, så trött på det. Nu ska vi få ny snickare o han ska ringa imorrn för att boka tid, se hur det går med det. Fick massa tjafs från grannen, en sur gammal kärring som trodde att jag själv valt det! F off

Är väl egentligen ganska glad i övrigt :P Jobbet har fixat sig och snart kommer Clara! Sen nästa vecka kommer mamma och hennes kollega, med en torktumlare! Längtar, hatar torkställ haha.

Ikväll blir det chill, Mads jobbar och jag är sjukt trött efter jobbet (är ju fasen inte van att jobba längre). Så jag ska bara glo på tv och äta. Mads var så söt och laga mat till mig innan han gick till jobbet ^^

Take care



Galet glad!

Idag har varit en såå bra dag!!!!!! Brilleland som jag var på intervju igår ringde mig idag runt kl 12 och sa att jag fått det! Mads o jag gick just då i ett köpcentrum så hörde knappt vad chefen sa (dessutom är han dansk) men uppfattade "Du är anställd". Är så sjukt lycklig just nu!!!! Började gråt när jag lagt på, shit...detta trodde jag inte!!! Är ett heltidsjobb som optikermedarbetare med bättre betalt än på maxi...kan det bli bättre? Jag det kan det alltid, men jag är sååå glad!!!!

Så ikväll ska jag o Ida fira lite, eller jag ska iaf, vi tänkte shoppa lite och kolla på film sen. :D

Dessutom har Öystein bytt till vinterdäck på min bil nu :)

Nu är det bara skattekort som ska fixas! Börjar på Brilleland på tis nästa vecka kl10. Så fram till dess ska jag jobba två dagar på maxi, sen so long! :D

Tack care

Back to the old, and maybe the new

Tillbaka efter 4 härliga dagar i Sverige. Man uppskattar hemmet i Sverige mkt mer när man är borta :) Var på en väldigt trevlig förfest hos Clara i fredags, även om den var lite seg så tror jag de flesta hade kul! Jag tyckte iaf det var askul att träffa alla igen! Utgången var bra, men alla försvann ju :( Hanna, kan jag förlåta varför jag hon försvann ;) hehe Blev nattbussen hem som vanligt, och "En halv till Lista" verkar fungera fortfarande :)

Lördagen var riktigt bonnig, Mads fick köra traktor med pappa medan jag satt bak på lasset med en död hjort vid mina fötter. Härliga bondelivet :P Sedan fick vi köra upp alla inälvor och skit till "rävgropen". Fy fan så det lukta.... haha
Lördagkvällen innebar middag på Athena i Etuna och sedan bio Patrik 1,5. Blev lite besviken på filmen! Trodde den skulle va snäppet bättre.

Söndag blev handling och packning. Men hade en väldigt trevlig fika hos Hanna på kvällen. Och blev skön ryggmassage och mkt prat och skämt. I like <3

Tillbaka nu i Norge, slår på Norge mobilen igår när jag anländer och har två meddelande och missade samtal från Ica chefen, ops. Ringde och han ville att jag skulle komma dit för en prat. Åkte dit och får veta att han kan ge mig fast 2 ggr i veckan med möjlighet till extrajobb. Bra. Fick börja jobba på direkten så var tillbaka på kära Maxi kl 16 igår eftermiddag. :) Känns bra men 2 ggr i veckan är ju inte så mkt, så kommer fortsätta söka mer jobb. Men nu har jag nånting!

Var på intervju idag på Brilleland. Hade förberett mig ganska mkt och jag tyckte det gick bra. Men det blir alltid värst efteråt, för då reflekterar man och tänker att det och det och det skulle jag sagt. Varför sa jag inte det också? Usch..asjobbigt. Men tyckte ändå att jag svarade som jag ville och som jag hade tänkt. Så vi får hoppas att det går hem. De skulle höra av sig förhoppningsvis i slutet av denna vecka. Och denna väntan är ju minst sagt förjävlig.....men räknar med att jag inte får jobbet för då blir man iaf inte så besviken.

Ikväll blir det att packa upp, städa och slapp framför tvn.

Take care

Hem och andas ren luft

Veckorna går fort. För fort. Ändå har man inget jobb och dagarna flyger iväg.Konstigt.

I tisdags skulle en snickare komma och byta dörr, men han visste inte vilken trapp han skulle upp i och han hade i vårt nr så han fick helt enkelt vända hemåt. Surt. Så igår skulle han komma. Och han kom! Men då till nästa problem. Dörren var 5 cm för hög, så han skulle bli tvungen att såga i den övre karmen, och klockan var halv 9 på kvällen och det ska va tyst kl 9. Så det blev inte mkt gjort igår heller :S Så han ska komma idag istället, men då till det treje problemet. Mads och jag ska med ett tåg kl 16 och han ska komma runt kl 13 och det kunde ta ngr timmar med dörren. Och vi behöver ngn som kan "Vakta" lägenheten medan snickaren jobbar. Så vi får vänta och se hur det blir...

Åker hem till sverige idag iaf, ska bli skönt att mads är med. Så trist att åka tåg själv. Efter i somras med typ 10 turer fram o tillbaka är man ganska trött på det. Ska även bli kul att se alla mina djur igen och träffa vännerna. Och andas lite ren Öja Gård bondeluft!

Igår var Ida hos oss hela kvällen, nice att vi har ganska nära till varann och kan träffas titt som tätt. Blev iaf en del debatter mellan henne och mads haha. Mest om väktare som gör mer än vad lagen säger :P

Ska väl packa nu och hoppas på att snickaren kommer snart. Just ja..ska även gör en matsäck till tåget :P

Take care

Andras släktingar är bäst

Min släkt är inte stor. Och den lilla släkt som vi har (iallafall på pappas sida) är vi osams med. Hehe underbart, så uttrycket "släkten är värst" stämmer nog väldigt bra in på min familj. Mammas familj är ju inte heller så stor men desto trevligare, fast de bor ju på andra sidan Atilanten i USA, så dem ser man ju sidsådär vart tionde år :P

Igår träffa vi lite "släkter" :P Mads tog intiativet att åka upp till hans morbror Dagfinn för att umgås lite. Och det var sjukt trevligt! Träffa Dagfinn på ett dop i somras och han var supertrevlig, en sån karl man bara gillar. Så igår åkte vi bilen till Nittedal, ligger en ganska bra bit bort och de bjöd på massa gott medans vi satt i soffan o pratade. Dagfinns fru var även där (hennes namn kan jag knappt uttala, ngt med Eyuvind) och hennes dotter och två barn. Så nu känner jag mig lite mer i gemenskapen i Mads släkt, och det känns bra. Har träffat de mesta i hans släkt. Man är inte längre Mads "tjej" utan de vet faktiskt vem jag är nu. Och det är ett litet framsteg för mitt lilla liv här i Norge då jag faktiskt inte känner många. Reflektion.

Jag fundrar lite på hur det går för gården där hemma. Vill ju gärna fira en sista jul på Öja Gård. Vore skumt att komma hem till julen och inte komma "hem", utan till ett annat hus i Kvicksund. Så hoppas de flyttar efter nyår :P Men hoppas sen att allt går i lås, så gården blir sålt för det är ju det bästa tyvärr.

Hoppas på lite jobb dennna vecka. Fortfarande lite osäkert. Ska höra med chefen igen och tjata lite till :P Ev. åker jag hem till helgen, för att va med på Claras farväl-förfest..var det så? Hade vart nice. Men det bli en sån där sista-sekund-bestämmelse. För mitt liv är inte så planerat just nu. Det sker saker fort.

Insåg igår att jag fyller 20 snart..ahh! Ska bli så nice! Har redan skrivit en önskelista. Önskar mig mest en resa ngnstans, typ weekend-resa till NYC vore ju ganska nice runt nyår eller efter.

Tittade på Ocenas Eleven igår, har sett halva förut och tyckt den va skitdålig. Men igår förstod jag varför...jag har inte fattat handlingen men nu satt jag verkligen och såg på hela filmen och den va ju ganska skitabra måste jag säga.

Kära Öystein ska byta till vintedäck på min bil denna vecka. Man måste utnyttja det man kan. Och även om inte Frida är här så kan man fortfarande utnyttja hennes kontakter på ex-jobbet.haha. Fast jag tycker väl inte att jag utnyttjar ngn, de får ju betalt :)

Oh jöss...ska väl ta tag i hemmafru-gregerna nu.

Take care

Autumn feeling

Lördag. Helg. Skönt.

Gårdagen spenderades med en liten road trip till Sandvika, Scandinaviens största köpcentrum som ligger 30 min med bil från oss :) Så vi tog oss en tur dit mads och jag för att kolla läget. Men vi insåg ganska snart att fredagsrusningen precis hade börjat, och att det skulle ta längre tid än väntat. Och ja...huvudstadstrafik är inte så kul med tjurigt folk som vill hem så fort som är möjligt. Och om jag tycker Oslo är trafikerat så vill jag inte ens tänka på hur Stockholm är. Men vi kom fram iaf! Blev bara fönstershopping men mysigt ändå. Åt sedan pakistansk mat på en restarang, och jag tror fan att de hade hällt diskmedel i min mat, eller delar av den, för på grönsakerna smaka det rent diskmedel. Ingen höjdare men fick äta det som gick :P

Kom hem till lägenheten. Ida messar och har tråkigt. Så lämnar Mads och åker hem till Ida. Trevligt! Vi satt och i ett par timmar och hade riktigt kul :) Och får jag djurabstines vet jag vem jag ska åka till ;P Ida har en hund och tre katter. ÄLSKA! Blev en väldigt trevlig fredagkväll med mycket diskussioner om killar, midsommar och allmänhälsa. Mads hämta mig sen och stupa i säng kl 03.00.

Idag blir det prommis och lördagshandling. Till skillnad mot förr är det nu Mads och inte Frida jag handlar med. Kan ju säga att det var lättare att handla med Frida, blir snabbt lite diskussioner med Mads om vad och hur mkt vi ska köpa av allt. Jag är en sparare, han en slösare. :P

Hoppas att nästa vecka innebär lite jobb! Maxi im back!

Tack care


Absolut Disco

Jag har en ascool disco flaska som det har varit absolut vodka i, och den ser ut som en discolampa. Jag fick den av mamma när efter att hon var i USA, tyvärr fick jag inte innehållet, den var tom :P Men kanske lika bra det. Varför jag berättar om den är för att jag har med mig den till Norge i min och Mads underbart fina lägenhet. Den piffar upp lite :)

Jag har insett att Norge är ett bra land, jag trivs bra här. Bortsett från att jobbsökandet inte går alltför bra. Men själva landet är sjukt bra, inte så olikt sverige men samtidigt väldigt annorlunda. Och norskan är ju inte ens konstigt längre, jag pratar norsk-svenska med Mads nu och han har slutat reagera. Ibland händer det att jag säger flera meningar efter varande på ren norska. Scary.

Jag har blivit lite beroende av The hills som går på MTV. Ett program och bortskämda brudar i Hollywood, som har värsta fashionabla jobben och assnygga pojkvänner och festar och äter dyrt varje helg. Och jag har insett att även om man har alla pengar i världen och är assnygg har man inte mindre problem. De verkar ha mer problem än oss andra Svenssons (eller Axbergs :P) Är glad att jag lever det livet jag lever för det är väldigt bra nu. Tänker varje dag på att Clara snart kommer! Läängtar så sjuukt mkt. Vi ska skaffa oss liv här, vare sig det är på ett år eller längre :D

Tankar om nästa höst kommer jämt upp i tankarna, är väldigt sugen på att plugga. Samtidigt känns det dumt att redan nu tänka på att man ska flytta till Sverige igen när man precis kommit hit. Men tiden går fort och ett år är inte långt borta. Men plugga vill jag, helst nästa år. Är jag sugen nu på att plugga kan jag ju bara tänka mig hur jag kommer vara om ett år! Längta till skolbänken, det va ett tag sen man gjorde det liksom.

Ikväll: Mads jobbar till 22.30, jag sitter framför datorn, glor på tv, äter mat och ringer samtal. Haha. Roliga kvällar. Ikke sant? Så jag ska fortsätta kose meg ;)

Take care

Arn-riket vid vägens slut

Igår var jag och Mads på promenad. Väldigt bra väder i början på turen, gick ner till statoil som tog en timme, hälsa på Ida och tog sen en liten längre runda tillbaka. Och sista timmen ösregna det! Helt förjävligt och och fasen så kalla o dyngsura vi var när vi äntligen kom hem.

Hann även med att gå på bio inne i Oslo. Ville så gärna se Arn! Och filmen var sjukt bra! :) Skulle vilja åka tillbaka till 1100 talet bara för att uppleva det. Man kan nog inte ens föreställa sig hur livet skulle va. Men häftigt att uppleva det! Fast skulle nog inte palla det i längden...jag menar...el, värme, tvättmaskin och bil...where are u?? :P

Började iaf gråta i slutet...Arn dog ju! Mads bara skratta åt mig men han kunde ju inte se det sorliga...dust :P

Idag har jag träffat min f.d chef på maxi om han har ngt tillfället jobb åt mig. Han sa att jag kom lite sent för då han ringde mig för en månad sen så hade han ett jobb just till mig som han nu har delat upp på tre olika anställda. Så kommer lite sent men han sa att han ville ha mig tillbaka, även om det bara skulle innebära jobb ngr gånger i veckan. Men bättre än ingenting och samtidigt har jag öronen o ögonen (haha) öppna för andra jobb.

Mer än så har väl inte hänt denna helgen och måndag. Bjöd över Ida till lägenheten och vi satt o snacka o snoka på datorn till kl 2 på natten, då Mads kom inranglandes efter en tur på krogen med jobbarkompisarna. Uppstod en komisk situation! haha

Nu ska jag käka lite glass och glo på tv.

Take care

Bilproblem som kanske blir bra

Ännu en dag som arbetslös. Ringde de jag var på intervju hos förra veckan, men de hade i bestämt sig och skulle höra av sig idag eller imorgon. Magkänslan sägert tyvärr att jag inte får jobbet. TRIST som fan. Men får nog ta ett samtal till käre Nyågård och be han ge mig jobb på Maxi igen.

Hur mkt oflyt ska man ha, för att sen få flyt?

Och alla problem som bara hopar sig som en stor hög i själen. Jobbsökande går ju inte helt bra, love-life kunde vara bättre och bilproblemet som var totalt onödigt. Men som kanske nu ordnar sig. Jag bestämde mig, efter 2 veckors bilhaveri,  för att gå ut ill min kära Pärla på parkeringen, be en kort bön att om du startar får du allt du behöver. Om med lite vilja, lite gas och mkt tur startar bilen! Underbart. Men problemen är inte helt slut. Motorn lät inte helt som den ska. Det rassla lite och det tyder väl på ngt fel? Bilkunnig ngn? Så vågar inte köra ngn längre sträcka ifall den nu skulle dö. Men får ta chansen och köra ner bilen till bilkunniga Bo och be han lyssna och ge sitt utlåtande.

Humöret är inte på topp kan jag ju erkänna. Men försöker tänka positivt.

En kul sak är iaf att jag får rösta i presidentvalet. Har fått alla papprena nu och har redan kryssat för Barack Obama :) Känns bra att vara med och påverka ngt som faktiskt har betydelse för en hel värld. :)

Ha mod att vara den du är och tappa inte modet för att du är den du är.


RSS 2.0