Ett år

Idag den 24 november är det faktiskt exakt ett år sedan jag var på julbord med ICA Maxi. Vet att jag jobbade till kl 18 denna dag, och bussen till julbordet skulle gå 18.30. Så hade inte alls ngn chans att göra mig festfin utan det blev en tio min sminkning inne på toaletten, bytta om till en fin skjorta och byxor och sen dra iväg. Och jag kommer ihåg att jag kände mig sjukt dåligt uppklädd när alla tjejer hade klänning och killarna kostym. Men det var väl det enda negativa, för kvällen blev så bra!

Lärde känna alla jag jobbade med lite bättre, shakea loss med alla, såg Lene Marlin uppträda, åt god mat och träffa ju även denna kväll (en timme innan bussen skulle tillbaka) en kille vid namn Mads, haha. Tänkte bara att detta blir ngt random och hade väl inte direkt tänkt att vi skulle hålla kontakten efter vår natt :P Men oj så fel jag hade... Och på tis 2 december firar vi ETT ÅR. yiacks.

Helgen var bra, jonas kom upp och förgyllde vår helg. Vi åkte till Jessheim och fönstershoppa (jonas handla lite) sen visa vi han S-storsenter och på kvällen blev det förfest/mys hos clara för att sedan utgång på Liquid i Strömmen. Kan ju säga såhär: Längtar till jag blir 20 och slipper gå in på 18 års klubbar. Söndagen blev chill, jonas tog 16 tåget hem.

Idag har jag vart fri, känner mig seg ont i huvudet och smått ont i halsen. Så är garenterat början på en förkylning :S Men jag har ändå hunnit med att boka tågbiljett hem till sverige, köpa en mobil (för ett presentkort) och köpt present till Mads. Nu är jag helt slut och ska in och lägga mig i sängen bredvid min käre sambo.

Take care

Take care

The weeks just pass by!

Lilllördag idag, brukar inte onsdagar kallas det?

Jobbat hela veckan so far, sålde mest glasögon igår och kände mig lite småstolt. Dessutom lyckades jag sälja en försäkring också, vilket inte är helt lätt. Kunderna vill oftast inte ha det för de säger att deras hemförsäkring täcker det och bla bla.... Men fick tydligen fram det på ett bra sätt så hon nappa :) Sen fråga hon mig och råd (detta var en ungdomlig dam på cirkus 50 år) angående vilka olika sorters ögonskugga hon skulle använda till hennes nya glasögon. Så pratet gick från glasögonpris till ögonskugga, och så satt vi där och prata o reflektera lite vilken ögonskugga som var bäst. Jag kom fram till att hon skulle prova en mellangrön ögonskugga och det tyckte hon verkade bra. Väldigt kul faktiskt!

Sen kom det in en skum kund som fråga vart Brilleland-landet låg. Konversationen gick ungefär såhär:

Kund: Hej! Jag har en fråga om vart Brilleland ligger, jag hittar den inte på kartan?
Jag: Ja alltså, detta är Brilleland, men tänker du på ngn speciell butik?
Kund: Nej, alltså jag undrar var LANDET Brilleland ligger. För jag slog upp det i en kartbok men hitta den inte.
Jag: Öhh...ja alltså....Brilleland är inget land utan en kedja som har massa butiker i hela Norge.
Kund: Jaha! Så det är inget land??
Jag: Nee (skratta lite)
Kund: Haha, ja okej!

Jag visste inte om han drev med mig eller inte. Men ganska kul och skumt var det :P

Var även på ett föredrag igår morse under jobbtid. Och det var det bästa föredraget jag varit på i hela mitt liv! Det var norges bästa föredragshållare som pratade om motivation och hur viktigt ditt jobb är för inte bara den butiken du jobbar i utan för hela sentret. Två timmar varade föredraget men man lyssnade konstant! Och det är det inte ofta man gör när det är så långt. Alla skrattde så mkt i slutet att sminket rann på det flesta (tjejerna iaf). Väldigt inspirerande!

På fredag kommer Jonas :) Ska bli kul! Mads och jag har lite småplaner :P Blir iaf lite turer runt Strömmen här och utgång. För jag och jonas är iaf party! Även om inte clara o ewa är det :P Men hoppas det vill ut oxå :)

Och nu börjar julhysterin, och all julklappshets! Ska väl börja när jag har fått min lön tror jag, nu är jag en liten fattiglus. Har iaf fått ledigt både jul och nyår från jobbet! Tog ledigt 5 dagar och när jag räkna ihop hur många dagar jag var ledig blev det 16 dagar. Liten chock, men kan nog va ganska skönt. åka hem till Sverige och chilla lite.

Nu ska jag städa lägenheten och vänta på att Clorry och Ewis kommer över :)

Take care

Sliten

Känner mig extremt trött. Har jobbat hela dagen men brukar inte vara såhär trött efter jobbet. Undrar om det är en förkylning på gång... :S Imorgon jobbar jag kväll så får sova ganska länge iaf. Känns att det behövs.

I övrigt händer väl inte så mkt spännande. Jobbet går bra, lär mig ngt nytt varje dag och får mer koll på saker och ting.

Måste börja ta upp mitt dagbokskrivandet. Har skrivit varje dag sen 1998 men  för ett år sen slutade jag, hann inte och tyckte inte det var lika kul längre. Så skrev när jag kände för det. Men nu har jag inte skrivit på ett halvår. Är trist för älskar att gå tillbaka o läsa vad jag har gjort och vad jag kände då. Speciellt under gymnasiet med alla knasig känslor för alla karlar jag hade :P Måste ta mig i kragen.

TAKE CARE

Lonely days are gone

Helgen har varit lång och skön. Fredagen skulle jag över till Clara och Ewa men råkade somna i sängen och sov 4 timmar. Bra jobbat. När jag tillslut vaknade hade jag ett antal missade samtal och sms, och precis när jag ringde Clara va hon på väg att messa Mads.

Lördagen blev det städningen inför den lilla lilla inflyttningsfesten. Det blev iaf jag mads clara ewa och joachim. Trevlans. Ölspel, men jag tror vi gick ut för hårt. Kl 20 var vi på topp och kl 23 var väl alla redo för sängen typ :P Haha, men trevlig kväll iaf!

Söndagen blev chill. Fast mads och jag fick ngt ryck att vi skulle över till sverige-gränsen. Så vi åkte...och åkte..men vände efter cirka 30 min och åkte hem. Vi var för trötta. Blev istället et snabb stopp i en affär (som faktiskt var öppet på en söndag!) köpte godis och myste framför film :)

Jag filar lite på när jag ska hem till sverige. Tror jag gör som förra året. Jobbar julafton och hemma över nyår och lite in i januari.

Idag på jobbet hade jag en piss kund. En sån som är otrevlig och ett riktigt arsel. Hon kom in för att hämta sina nya glasögon och när hon satt dem på sig passa de inte helt. Så fick jag fixa dom lite, värma upp stängerna och böja dom lite. Men fan vad hon klaga och sa att jag kanske borde hämta ngn annan som kunde göra jobbet bra för detta dög inte. Då sa jag bara att jag är under uppläring men det är inte första gången jag gör det, tar bara lite längre tid. Och sen sa hon att jag ser väl att stängerna är olika höga och att hon inte ens ville prova för hon visste att de inte skulle passa. F-tta, hade jag bara lust att säga. Tillslut kom Tine och hjälpte mig och hon är ju mer van och visste vad hon skulle säga. Men kärringen blev ju inte snällare för det, tillsut gick hon väldigt onöjd och skulle komma tillbaka. Fick lite terapi från Tine efter det för jag kände mig lite påhoppad. Asshole.

I övrigt så är det väldigt kul att jobba i ett stort köpcentrum. Idag fick alla ansatta biljetter till Annie musikalen, och tre biljetter var. Det var shysst :) Så nästa fredag ska jag på musikal i LiIlleström! Måste bara byta bort min vakt.

Ikväll var jag clara ewa och mads på ungdomsmottagingen. Haha, ganska komiskt. Alla utom ewa gjorde gynekologisk undersökning och läkaren hade sagt till clara "Ja de flesta vänner går tillsammans på bio, men hit kan man ju också gå!" Bästa kommentaren.



Fick lite försenade välkommen blommor på jobbet i fredags. sweet :)



Nu är det snart bed-time.

Take care.

Långhelg

Ledig idag och resten av helgen. Ska bli skönt att vila upp sig lite :) Veckan har gått superbra. Men igår slutade Sen som jag ska ta över efter. Hon var verkligen astrevlig och fick bra kontakt med henne. Så typiskt att just hon ska sluta :( Men de andra är bara så bra de oxå, anledningen till att jag trivs på brilleland. Kollegorna är så sköna människor!

Denna vecka har jag unnat mig saker som jag inte gjort på länge. När jag inser att jag inte har köpt ett enda plagg sen i juli blir jag lite ledsen. Det är tråkigt att behöva vara sparsam och lägga de pengarna man har på mat o hyra. Men så är det. Får istället unna mig massa när jag får min stora lön (i janurai). Men för att komma till det jag unnat mig. Köpte ett par skor som jag ska ha till jobbet. Har gått i mina loafers och jag har fått skitont, så köpte ett par skor från Nike som satt så jäkla bra, De är de skönaste skorna jag någonsin ägt. Och har inte ens ont efter 8 timmars stående på jobb.

Idag har jag även klippt mig. Till en summa av 700 kr. Lilla landet Norge som är dyrt är ingen myt.

Men inte va bitter!! Imorgon ska vi ha lite inflyttningfest, kommer bli göy! Ska iaf bli trevligt att få lite folk till lägenhetn, dricka och ha det nice.

Lite pics från julbordet med Brilleland.

Therese och Sen
Therese och Sen


Alla


Linda, jag och Tine


Adrian och Elnaz pussar på Linda


Chefen Carsten fick lampan i taket som hatt på min bild


Min förrätt. King crab med mango. Mums


Trine var gla!

Jobbkläder

Måndag. Ny vecka.

Dagen har gått superfort. Jobbat 10-18. En jäkla stress mellan 11-14. Men lagade 3 briller idag, bytte bland annat två glas och skruva ditt en sidbåge :) Det är ett jäkla pill men alla sa att jag kommer ha sönder många glasögon tills jag får in snitsen, men tyckte det vore väldigt pinsamt att ha sönder en kunds glasögon som jag bara skulle skriva fast en liten skrúv på.

Fick även mina jobbkläder idag :D Två svarta t-shirts med Brilleland tryck, två vita skjortor och två väldigt sköna koftor. Och snygga var de! Man känner sig väldigt proper på jobbet i finbyxor och skjortor. Men sån ska stilen va :P

För att jag ska kunna lära upp kunder hur man sätter på linser fick jag nu linser med mig hem att öva på. Tänkte börja snart. Mätte min syn idag. Hade -0.25 vilket inte är någonting sa de tydligen. Så att jag tycker jag ser bra bekräfta även maskinen som tog testet på mig :P

Clara och Ewa var även och besökte mig på jobbet idag. Kul! Sedan gick de ner till burger king och satt sig med datorerna och koppla upp sig. Stackare som vart utan internet i 2 dagar. höhö.

Fick stort beröm från en kund idag. Han tyckte jag hade ett väldigt trevligt bemötande och var en "flink jente". Blev så glad, att jag börja rodna. Shit asså, måste bli bättre på att ta komplimanger.

Fick även veta att mads och jag bara behöver betala halva hyran för denna månad då det vart så jäkla mkt problem med dörren. Så där spara vi 4500 kr.

Thats my day.

Take care

Julebord

Första veckan på Brilleland avklarad. Tycker jag gör ett bra jobb som optikerassistent även om jag inte kan allt :) Men har varit en superkul vecka och jag kommer garenterat trivas med mitt jobb :) Eftersom jag jobbar på ett center så är det ganska sköna öppettider, jobbar antingen 10-18 eller 13-21.  Och jag som är ganska morgontrött klagar ej!

Igår var det julbord med Brilleland, åt på en asfin fiskrestaurang (inte riktigt julmat, men jaa..det är norge) Servicen var väl sådär men god mat! Och skratta som en galning åt mina knäppa kollegor (äntligen kan jag säga det!). Och min käre chef Carsten hade 29 000 kr i kontanter med sig. Middagen gick på 16 tusen för 11 pers, och då hade vi ju massa över! Så vid midnatt drog vi till en pub och mer alkohol blev det! Freakshow, skämt och optikerprat förgyllde min kväll! :D Fick en lyckokänsla igår. Det var ett tag sen.

Idag blev det till att hälsa mina underbara vänner till underbara Norge! Clara och Ewa. Chill i deras sjukt fina lägenhet var en bra start på deras liv här. Mads och jag ska försöka att få till en inflyttingsfest (ngt försenad) nästa helg. Nu när clara och ewa har anlänt :D

Jobb imorgon. Det var längesen jag kände en känsla av att längta till jobbet (har jag någonsin gjort det?). Maxi var ju bra på sitt sätt men nu känns det som att jag har kommit rätt. Äntligen.

RSS 2.0